vliegertje

kader2
Christensen

AUDITIE CLINICLOWNS VERVANGERSPOOL OP 24/ 25 APRIL 2017.

Vzw Cliniclowns België zoekt Cliniclowns.

De Cliniclowns zijn sinds 1994 zichtbaar aanwezig in heel wat Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen. Het team bestaat momenteel uit 25 clowns en zij bezoeken iedere dag van de week zieke kinderen en/of kinderen met een mentale/fysieke beperking. Onze clowns brengen afleiding en plezier aan kinderen en jongeren (en volwassenen) die door een tijdelijke of langdurige ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven.

Beginnen als Cliniclown.

De allereerste selectie gebeurt aan de hand van de ontvangen Cv's. en na het doornemen van het aanmeldingsformulier dat je ontvangt na insturen van je CV. Dit dien je ingevuld terug te sturen.

We verwachten van kandidaat Cliniclowns dat ze reeds een opleiding clownerie achter de rug hebben. Dit kan zijn door een opleiding theatermaker, dramadocent, drama therapeut of verschillende workshops en/of masterclasses gevolgd te hebben waar clownerie een belangrijke plaats innam. Ook kandidaten die andere relevante clownerieervaring kunnen voorleggen kunnen worden uitgenodigd voor een auditie.

De auditie bestaat uit 2 werkdagen clownerie en een infomoment. Na een eerste selectie van de kandidaten doe je een kijkstage (je volgt een clownsduo aan het werk) en een doestage bestaande uit 2 meespeelbeurten met ervaren clowns.

Indien je na de kijk –en doestage positief geëvalueerd wordt volgt een interview.

Na de werkdagen, kijkstage, doestage en interview is je auditie beëindigd. Je zal dan op de hoogte gebracht worden of je al dan niet als cliniclown aan de slag kan gaan.

Wanneer je met succes de auditie hebt afgerond, ga je op freelance basis in de vervangerspool als Cliniclown aan de slag. De vervangerspool bestaat uit flexibel beschikbare Cliniclowns. Als vervanger in de pool kun je zelf aangeven of je beschikbaar bent voor kortdurende of langdurige vervangingen of voor allebei. Je hebt de mogelijkheid om in meerdere ziekenhuizen of voorzieningen in te vallen volgens je aangegeven beschikbaarheid. Wanneer er een cliniclownsvacature is doen we eerst beroep op onze vervangerspool. Op die manier worden vactures snel ingevuld.

Je krijgt een specifieke training (coaching) in het ziekenhuis, gebaseerd en aanvullend op de reeds gevolgde opleidingen clownerie. In dit stadium vindt de “echte” cliniclownsopleiding plaats.

Wie ben jij?

  • Gedreven, creatief, enthousiast, flexibel.
  • Je beschikt over de juiste sociale vaardigheden als persoon en als clown eigen aan het werken met kinderen in een verzorgende omgeving alsook met volwassenen met een fysieke en /of mentale beperking.
  • Kennis hebben van de vaktechnische eigenschappen van de clown.
  • De vaardigheden hebben om de verworven kennis clownerie in de praktijk te brengen met je clownspersonage zowel in solo spel als in duo spel in een specifieke verzorgende omgeving.
  • Pluspunten zijn aanvullende vaardigheden in de muziek, dans, zang, cirkustechnieken, ea.
  • Je bent zelfstandig of bent bereid zelfstandige te worden en werkt op free-lance basis.
  • Je hebt je rijbewijs-B.
  • Je bent bereid door scholing en training je vakkennis en vaardigheden op peil te houden of te ontwikkelen.
  • Je werkt een aantal keren per jaar vrijwillig mee aan evenementen en infosessies

georganiseerd door de organisatie.

  • Je bezorgt ons een Uittreksel uit het strafregister (vroeger: Jouw bewijs van goed gedrag en zeden). Model 2.

Solliciteren.

Stuur uw CV voor Za 8 April 2017 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cliniclowns België - Krijgsbaan 212 - 2640 Mortsel - 03 458 79 04

Lu voor Cliniclowns

 

 

LU ondersteunt dit jaar de Cliniclowns en dat zal je gezien hebben in je supermarkt!


De actie loopt van half mei tot half juni onder de mooie titel “Schenk een glimlach aan Cliniclowns”


Bedankt LU om ons de kans te geven weer heel wat kindere...


lees meer...

Concert ten voordele van Cliniclowns

Op zondag 21 mei te 15.00 uur heeft een prachtig concert plaats in de mooie Sint Antoniuskerk te Brasschaat-Centrum.

Dit concert is ten voordele van Cliniclowns.

De toegang is gratis en mensen kunnen een gift geven voor de Cliniclowns tijdens de p...


lees meer...

Danku Lidl Belgium

Dat veel bedrijven een warm hart hebben voor de Cliniclowns is wel duidelijk!
Lidl Belgium heeft in de eindejaarsperiode onze knuffel Toet de Muis verkocht…en met succes!
Er gingen maar liefst 6614 superzachte knuffels over de toonbank , goed voor e...


lees meer...

diw- nLmWpm Cliniclowns België  ı  Fort 4  ı  Krijgsbaan 212  ı  2640 Mortsel  ı  T 03/ 458 79 00 ı  www.cliniclowns.be  ı info @cliniclowns.be design by punkt!